Snapchat – Gratis 4.88/5 - rating fra brukere av Snapchat - Gratis, 4.88 poeng i snitt (1-5) med 8 stemmer.
Del din mening

Snapchat er en mobilapplikasjon for deling av foto og video utviklet av en gruppe studenter ved Stanford University, og ble offisielt utgitt i App Store i september 2011. Ved hjelp av denne tjenesten kan brukerne ta bilder, spille inn video, dele historier, legge til spesialeffekter (tekst og tegning), og sende sine bilder eller videoer til en egen kontrollert liste over mottakere.

Bildene og videoene som blir sendt blir kalt for snaps. Levetiden på snaps som blir sendt bestemmer avsenderen selv (per 31. mars 2016 kan en snap vare opptil 10 sekunder), og etter valgt tidsgrense vil bildet eller videoen bli slettet fra mottakerens enhet og selskapets servere.[2] Om mottakeren tar skjermbilde blir avsenderen varslet. Aldersgrensen er 13 år.

Nye funksjoner gjør at man også kan chatte og ha LIVE video med en bruker.

I juni hadde Snapchat registrert 1,1 millioner norske brukere.

Snapchat android og ios

Per oktober 2013 er funksjonene på Snapchat like for både Android og IOS-versjoner. Når appen blir åpnet med den nyeste oppdateringen (versjon 6.0.0), vises en stor, rund knapp i sentrum av den nederste delen av skjermen, på venstre side av den store runde knappen er det en hvit firkant med fire like store sider og på høyre side en firkant bestående av tre sirkler og tre linjer. De fire første Snapchat-versjonene 1.0 – 4.0 hadde en blå bakgrunn til menyen med de tre knappene, men den blå bakgrunnen ble forkastet i versjon 5.0 og 6.0.

Den store runde knappen er kameraknappen. Ved å trykke på knappen en gang, vil programmet ta et bilde. Brukeren kan deretter endre bildet ved å legge til tekst eller en tegning på bildet, før bildet blir sendt videre til mottakerne. Ved å holde inne kameraknappen, vil programmet begynne å spille inn en video som varer opp til 10 sekunder, og også her kan tekst og tegning legges til før det blir sendt. Om brukere vil lagre bilder eller videoer før de blir sendt, kan de lagres ved å trykke på den hvite pilen nede i venstre hjørne.

Den hvite firkanten på venstre side tar brukeren til en oversikt som viser brukeren Snaps hun/han har mottatt av andre Snapchat brukere, sammen med Snaps som brukeren selv har sendt til andre brukere. Brukerne blir informert av tekst når en av deres Snaps har blitt sett eller ikke. Bruker åpner Snaps som er sendt til dem ved å trykke og holde på bildet eller videoen. Bildet eller videoen blir vist til den innstilte tiden går ut, og deretter blir det fjernet. Fra og med versjon 5.0, må brukerne inn på oversikten over sendte og mottatte Snaps for å finne knappen for Snapchat-innstillinger.

Knappen på høyreside bestående av tre sirkler og tre linjer tar brukeren til kontaktlisten, slik at brukeren kan se sine Snapchat-venner, finne venner fra sine telefonkontakter og søke etter andre brukere ved hjelp av brukernavn.

Under visningen av Snaps, må mottakeren ha kontakt med berøringsskjermen. Dette skal forhindre brukerens mulighet til å ta et «screenshot», som er tillatt. Om et skjermbilde blir tatt av en mottaker, blir avsender informert om dette.Men det er mulig for brukere å unngå denne mekanismen, for eksempel ved å ta bilde av telefonen med et annet kamera.

Tidligere kunne ikke barn under 13 år bli medlem av Snapchat, men i juni 2013 ble det lansert en ny funksjon kalt SnapKidz som endret dette. Denne funksjonen går ut på at barn under 13 år kan ta bilder, spille inn videoer, legge til spesialeffekter og lagre dem på enheten, som en vanlig bruker. Det som skiller SnapKidz fra den originale versjonen er at de ikke kan sende og motta bilder, fordi kontoinformasjonen ikke blir lagret i databasen til Snapchat. Snapkidz er bare utgitt for iOS (per juni 2013), men blir også utgitt for Android om det viser seg å være en suksess.

I oktober 2013 lanserte Snapchat en ny funksjon som lar brukerne fortelle en kontinuerlig historie med sine bilder og videoer, som blir kalt Snapchat Stories (på norsk «tidslinje»). Med denne funksjonen kan brukerne publisere en rekke bilder og videoer til forskjellige tidspunkt, som deretter blir satt sammen til en serie av bilder og filmer. Denne serien kan alle på kontaktlisten se så mange ganger de vil iløpet av 24 timer.

Funksjonen fungerer på den måten at brukerne tar et bilde eller en video, som de deretter kan velge å publisere på tidslinjen istedenfor å sende den til enkeltpersoner på kontaktlisten. Bildene og videoene som blir lagt til i brukerens tidslinje legger seg bakerst i fortellingen, og på denne måten fortsetter historien, og så lenge brukeren fyller på med bilder og videoer innen 24 timer vil historien gå som en kontinuerlig fortelling. Videoene og bildene slettes kronologisk etter 24 timer, slik at historien alltid sitter igjen med de siste delene som ble publisert.

 

 

Nedlastning Android

Nedlastning iOS

Gi din rating

Flere anbefalte gratis programmer

  • Facebook Facebook (NASDAQ: FB) er et nettsamfunn som eies av Facebook Inc. registrert i California, USA. Det er et sosialt nettverk der brukeren kommuniserer ved at en profil blir opprettet. Der […]
  • WinRAR WinRAR provides complete support for RAR and ZIP archives and is able to unpack CAB, ARJ, LZH, TAR, GZ, ACE, UUE, BZ2, JAR, ISO, 7Z, XZ, Z archives. WinRAR offers a graphic […]
  • FileZilla FTP klient Overview FileZilla Client is a fast and reliable cross-platform FTP, FTPS and SFTP client with lots of useful features and an intuitive graphical user interface. Features Among others, […]
  • Free to play Free-to-play (F2P) er en fortjenelsesmodell til videospill som har muligheten til å la sine spillere til å spille uten å betale. Modellen ble først populært brukt tidlig i massivt […]
  • Connected Hearts – Visual novel Free to play Type: Visual Novel Language: English Genre: Thriller, Mystery, fantasy Duration: Approximately 6 hours Public: +15 Platforms: Windows, Linux, Mac […]
  • Magento 2.x installasjonsguide Magento 2.1.x technology stack requirements Operating systems (Linux x86-64) Linux distributions such as RedHat Enterprise Linux (RHEL), CentOS, Ubuntu, Debian, and so on Memory […]

Was this helpful?